Avond voor belangstellenden

De invloed van symboliek in het dagelijkse leven

UITNODIGING OPEN AVOND VRIJMETSELAARSLOGE ‘SCAGHA’ IN SCHAGEN

Het gebeurt zelden dat de vrijmetselaren u iets meer laten zien wat zij doen. En nog minder vaak dat zij iets van hun symboliek toelichten. Wat zouden de verstrengelde passer en winkelhaak boven de ingang van een vrijmetselaarsloge voor betekenis kunnen hebben?
Wellicht heeft u ook nog andere vragen. We gaan proberen om u wat antwoorden te geven.Op donderdagavond 24 maart is er voor belangstellenden gelegenheid om een speciaal voor dat doel aangepaste logeavond bij te wonen bij Loge Scagha in Schagen. Deze bijeenkomst wordt op traditionele wijze geopend door de voorzitter. Daarna is er een korte inleiding van ongeveer 15 minuten waarin een spreker onder andere ingaat op bij ons gebruikte symboliek. Dit ‘opgeleverde werk’ wordt daarna kort samen besproken. Uw inbreng bij deze uitwisseling van gedachten wordt op prijs gesteld.Naar goed gebruik is het onder vrijmetselaren niet de bedoeling in discussie te vervallen. Zo ook is er in hun loges geen plaats voor het elkaar overtuigen van persoonlijke, mogelijke verschillende standpunten op politiek of godsdienstig terrein.Na de pauze kan er, onder het genot van een drankje, in kleine groepjes verder over de inleiding en/of andere vrijmetselaarszaken worden gesproken.Aan het eind van de avond wordt het geheel nog eens samengevat door een van de logeleden.InschrijvenDe avond begint om 20:00 uur en de deur is open vanaf 19:30. Er wordt geen entree geheven want we beschouwen u als onze gast. Wel is er een verplichte aanmelding via email [loge.scagha@gmail.com] of whatsapp [0646331223]